В неделя Северна Корея изстреля балистична ракета с най-дългия обсег от 2017 г.

...
В неделя Северна Корея изстреля балистична ракета с най-дългия обсег от 2017 г.
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля ракетата с най-дълъг обсег

В неделя Северна Корея изстреля балистична ракета с най-дългия обсег от 2017 година насам, предава Си Ен Ен. Правителствата на Южна Корея и Япония оповестиха за интервенцията, като Токио съобщи, че ракетата е достигнала височина от 2000 километра с обхват от 800 километра преди да падне във водите край източното крайбрежие на Корейския полуостров.

Според Южнокорейския комитет на началниците на щабовете в 07:52 ч. (02:52 българско време) КНДР е изстреляла балистична ракета със междинен обхват от провинция Чаганд. " По наши данни ракетата е изстреляна под съвсем отвесен ъгъл. Летяла е 16 пъти по-бързо от скоростта на звука ", сподели южнокорейски боен източник пред организация ``Йонхап``, представен от БГНЕС. Въз основа на получените данни, южнокорейските военни считат, че е изстреляна ракета Hwaseong-12, която за първи път беше показана на боен церемониал на 14 април 2017 година Първото ѝ изстрелване бе осъществено на 14 май същата година. Днешната интервенция е шестото изстрелване на балистична ракета на Пхенян за 2022 година и седмото тестване на ракета като цяло.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун разгласи, че увеличава ракетните тествания през 2022 година и съобщи, че ще ускори защитата си против Съединени американски щати, припомня севернокорейската държавна осведомителна организация KCNA. Южнокорейският президент Мун Дже Ин каза в неделя, че Северът е покрай премахването на мораториума върху междуконтиненталните балистични ракети - оръжия, които на доктрина могат да ударят континенталната част на Съединени американски щати. 

В четвъртък Северна Корея изстреля две балистични ракети с дребен обхват във воридте край източното крайбрежие на страната. Два дни преди това изстреля крилати ракети на същото място. На 17 януари Пхенян тества тактически управляеми ракети, които са балистични ракети с дребен обхват. Северна Корея удостовери, че е тествала сполучливо хиперзвукови ракети на 5 и 11 януари, а по-късно изстреля балистични ракети с дребен обхват от железопътен вагон на 14 януари.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР